Holdbarhed og miljøvenlighed

Holdbarhed og miljøvenlighed er de to vigtigste pejlemærker fra synsvinklen bæredygtigt byggeri.

Ønsker du at have en byggeløsning, der har både ekstrem holdbarhed og er miljøvenlig, er det vigtigt at tage de følgende punkter i betragtning:

1. Hvor lang tid holder byggeløsningen? Kræver den hyppig vedligeholdelse (renovering eller udskiftning)?

En byggeløsning, der har kort teknisk og æstetisk holdbarhed, er per definition ikke bæredygtig. Den kræver nye ressourcer og fremstilling af nye løsninger, hvilket kan være meget miljøbelastende for ikke at nævne affaldet under produktion og installation.

2. Kræver byggeløsningen højt energiforbrug ved fremstilling? Afgiver den giftige stoffer under brugsfasen? Er den genanvendelig, og hvis den er, hvad er den reelle genanvendelse? Hvor mange gange kan materialet genanvendes?

For at evaluere forskellige produkters miljøbelastning er det en god idé at kigge på miljøproduktdeklarationen (Environmental Product Declaration - EPD) og sammenligne den med andre produkters dokumentation. En miljøproduktdeklaration er altid udarbejdet af uafhængige researchinstitutter og giver et godt overblik over produktets miljøbelastning igennem hele produktets livscyklus.

Læs mere om holdbarheden af vores løsninger, eller download vores miljøproduktdeklaration.