Hvordan skal du vedligeholde din zinkfacade?

Zinkfacade giver et eksklusivt udtryk til dit hus, det holder op til 70-100 år, og det er som hovedregel vedligeholdelsesfrit. Imidlertid er det vigtigt at vide, hvad du skal og ikke skal gøre for at bevare facadens smukke udseende længst muligt. Her er vores tips:

✔️ En gang imellem må du gerne rengøre zinkpladerne med lunkent vand og en blød klud eller svamp.
✔️ Har jord, sand og skidt sat sig på overfladen, kan det være en god ide at rengøre de beskidte plader, da der er en større risiko for hvidrust i beskidte områder.
✔️ Måske har du allerede bemærket hvidrust i overfladen - som dukker op typisk i områder, som ikke bliver afvasket af regn. Her kan du selv afvaske pladerne med lunkent vand.
✔️ Husk, at zink fortsætter med at udvikle et beskyttende lag (patina) gennem hele sit liv, og det kan selv-reparere sig hen over tid - så du skal ikke bekymre dig om små ridser og ufuldkommenheder på overfladen.

✖️ Brug aldrig vaskemiddel på zinkens overflade, ligegyldigt om det er et ekstramildt vaskemiddel.
✖️ Du skal være forsigtig og ikke bruge slibepastaer og lignende rengøringsmidler til metaller uden at undersøge, om det kan anvendes på din facade. Forskellige producenter af zinkløsninger har nemlig deres egne rengøringsprodukter, som ikke altid kan anvendes på andre producenters zinkmaterialer. Ofte er disse rengøringsmidler helt unødvendige og sænker farten på patineringsprocessen på områder, som bliver renset.
✖️ Brug aldrig en hård børste eller lignende værktøj for at fjerne pletter og skidt på overfladen.
✖️ Mal aldrig din facade lavet af zink. Zinkens overflade tåler ikke kemikalier og maling.
✖️ Du behøver ikke at bekymre dig eller ringe til din håndværker, hvis du bemærker små bølger i overfladen af din facade lavet af blankt zink. Denne næsten upåfaldende bølgestruktur er en naturlig del af overfladen, som fremkommer i beklædninger lavet af båndmaterialer (coils), og den fremkommer derfor ikke på grund af fejl i materialet eller montagen. Dette spil i overfladen formindskes, når zinkmaterialet naturligt patinerer og mister sin helt blanke overflade.

Kontakt os for flere oplysninger og tips!