Alt du skal vide, før du beslutter dig for at beklæde dit tag / facade med zink

En højkvalitetsfacade og -tag skal tåle alle former for vejrforhold: kulde, varme, fugt og belastninger, og udover at holde i mange årtier skal den også beholde sin arkitektoniske skønhed. Samtidigt skal taget og facaden også beskytte de øvrige materialer i huset såsom gulv, vægge og loft. Nogle af de vigtigste spørgsmål, boligejere stiller sig, når de overvejer at vælge en facade- eller tagløsnig i zink:

1. Varmebeskyttelse om vinteren: Hvor godt isolerer en zinkfacade eller et zinktag, og hvordan er den/det anderledes and andre løsninger, når det gælder varmebeskyttelsen?

Det er yderst vigtigt, at facaden og taget isolerer godt, så der er et sundt indeklima i boligen. Udover det beskytter taget og facaden også bygningskonstruktionen mod fugtpåvirkninger, så der ikke kan dannes skimmelsvamp i taget og facaden. Isolering skal altid være lufttæt indadtil og vindtæt udadtil. Der er mange muligheder, når man bygger med zink, og i samarbejdet med vores leverandører holder vi os hele tiden opdateret med udviklingen og tilbyder de bedst mulige isoleringsmaterialer, der kombineres med vores PRO-løsninger. Erfaringen viser, at zinkbeklædning i kombination med de rigtige isoleringsmaterialer giver perfekt varmbeskyttelse om vinteren og 100 % beskyttelse mod fugtpåvirkninger. Desuden forbliver materialets ydre udseende æstetisk tiltalende i mange årtier.

2. Varmebeskyttelse om sommeren: Hvor godt isolerer en zinkfacade eller et zinktag, og i hvilke grad leder det varmen ind i huset? Hvordan reagerer materialet på ekstrem varme?

Mange undersøgelser peger på, at zinkbeklædning har fremragende evner til at holde bygningen kold i varme måneder. Et metaltag har en kølig, reflekterende overflade, der spejler solvarmen i stedet for at suge varmen til sig. Zink og kobber absorberer og opbevarer dog mere varme, sammenlignet med aluminium. Men de er stadig meget "køligere" og grønnere end paptag. Som regel suger forpatinerede og mørke overflader mere varme ind end blanke overflader, der reflekterer solen.

3. Brandsikring: Er materialet brændbart? Hvordan kategoriseres det i bygningsreglementet?

Metal er ikke brændbart, og derfor kan du være sikker på, at en NG PRO tag- eller facadeløsning i zink, kobber eller aluminium aldrig bryder i brand.

4. Lydisolering: I hvilke grad kan man høre støj fra zinktaget, når der er kraftige regnskyl?

Der er mange myter om emnet, men i virkeligheden er støjen fra taget minimal, og med god isolering er der næsten intet at høre.