Valg af tagrende: zink, kobber eller aluminium? Bæredygtige og holdbare løsninger

Tagrendeprojekter er en stor investering, og undersøgelser viser, at holdbarhed er den mest afgørende faktor, når man vælger tagrender. Bæredygtighed, udseende og pris spiller også en stor rolle i beslutningsprocessen. Danske byggefirmaer sætter derfor i stigende grad fokus på kvalitet og bæredygtighed for at møde kundernes forventninger, og samtidig stræber de efter at finde en løsning, der er økonomisk fornuftig og prismæssigt tilgængelig for deres kunder.

Der er mange løsninger, man kan vælge på markedet, og alle kan finde en løsning, der matcher deres behov og forventninger.

Alle materialer og løsninger har deres fordele og begrænsninger. Denne artikel giver et overblik over forskellige byggematerialer: fordele, ulempe og muligheder. 

 1. Zink
 2. Kobber
 3. Aluminium

Tøv ikke med at kontakte os, hvis du har spørgsmål.

 

 

ZINK - bæredygtig og holdbar

Fordele:

 • De nyeste zinkmaterialer fra NG ZINK (99,995% ren zink med ganske lidt tillegeret kobber, titan og aluminium) er vejr- og korrosionsbestandige, ekstremt holdbare og vedligeholdelsesfrie. Zinkens naturlig patina og overfladeudseende er elegant og beskytter materialet mod korrosion, dvs. i modsætning til stål kan zinktagrender ikke ruste. Zink udtrykker kvalitet og bæredygtighed. Zinktagrender holder i op til 70 år og kan genanvendes et utal af gange uden kvalitetstab.
 • Interessante fakta: Zinken har faktisk en evne til at udbedre små ridser på overfladen, hvilket skyldes zinkens naturlige patineringsproces (dannelse af et beskyttende, matgrå lag gennem tiden). 

Ulemper:

 • Lidt dyrere end tagrender lavet af andre materialer (såsom plast eller stål). Men tager man materialets eksklusive look og livslange holdbarhed i betragtning, er zinktagrender faktisk de billigste i længden. Man sparer nemlig masser af penge til vedligeholdelse og udskiftning. Zink har også en meget højere restværdi end langt de fleste andre byggematerialer.
Zn

KOBBER - holdbar og eksklusiv

Fordele:

 • Ekstrem holdbarhed, korrosionsbestandighed og elegance – kobber har været anvendt i arkitekturen i flere århundreder, og dokumentationen viser, at der ingen andre tagrendematerialer er, som kan holde så længe.

Ulemper:

 • Kobber er betydeligt dyrere end de andre tagrendematerialer. Montagen af kobbertagrender er også mere kompliceret end montagen af andre løsninger, hvilket også bidrager til høje priser. Pga. prisen har kobber været forbeholdt mere eksklusive huse.
 • Nyopsatte tagrender er helt blanke, men de opnår en bronzeagtig nuance ved patinering, og med tiden (efter mange år) får materialet sin velkendte irgrønne farve. Disse nuanceændringer kan være uhensigtsmæssige til visse projekter.
Cu

ALUMINIUM - korrosionsbestandig

Fordele:

 • Korrosionsbestandige, lette og stærke. Ligesom zink danner blankt aluminium et beskyttende lag på overfladen, som ligner zinkens overflade lidt. Tagrender i aluminium er meget velegnede til det hårde, saltholdige miljø nær kysterne og i byer med høj forurening.

Ulemper:

 • Aluminiums overfladelook kan ikke konkurrere med zinkens naturlige og eksklusive overfladelook.
 • Ekstrem varme eller kulde kan forårsage revner på overfladen.
Al