Gavl beklædning i zink og kobber

Beklædning af gavle med zink og kobber

En gavl beklædning i zink eller kobber er en vedligeholdelsesfri og langtidsholdbar løsning, med en levetid på op til 100 år. Da en gavl samtidigt ofte er meget udsat for påvirkninger fra vejr og vind, er en gavlbeklædning i zink eller kobber et rigtig godt valg. At zink og kobber beklædninger derudover tilfører bygningen et flot og naturligligt udtryk er blot endnu en grund til at vælge en beklædning med disse materialer. Gavlbelædninger i zink og kobber kan udføres i forskellige opbygninger, som giver forskellige visuelle udtryk. De mest udbretdte er blindfals, stående fals, stikfals eller klink.  

Beklædnings typer zink gavl


Blindfals beklædning gavl

Stående fals beklædning gavl

Stikfals beklædning gavl

Klink beklædning gavl

Om zink

Indtager 23. pladsen over de mest udbredte grundstoffer på jorden, og udgør en naturlig tilstedeværelse på såvel jorden, som i menneskets krop.

Det er alment kendt at zinkens naturlige patinering giver bygninger et flot visuelt udtryk. Denne patinering giver dog derudover materialet et beskyttende lag, som i modsætning til rust beskytter materialet mod yderlig korrosion.

Dette giver materialet en meget lang holdbarhed, og gør zink som byggemateriale ekstremt langtidsholdbart, og dermed et fremragende valg som byggemateriale og klimaskærm på bygninger. Såvel som den lange holdbarhed også gør det til et økonomisk valg.

Set fra et miljømæssigt synspunkt, gør den lange holdbarhed og den store genanvendelighed, og de hertil lave omkostninger zinken til et godt valg i forhold til såvel levedygtige byggematerialer som beskyttelse af ressourcer.

Zink tagrender har under normale korrosive forhold en levetid på over 50 år.

 

Zn

Om kobber

Kobber er et af de få metaller der optræder som rent metal i naturen, frem for i kemisk forbindelse med andre stoffer. Af den grund har nogle af de tidligste civilisationer haft adgang til dette metal, og mennesker har brugt kobber i mindst 10.000 år. I særdeleshed på grund af materialets æstetisk tiltalende overflade, såvel som de gode forarbejdningsmuligheder og materialets fremragende formbarhed. 

Kobber har som byggemateriale derfor været benyttet i mange århundreder. Kvalitet, lang levetid og æstetik har været overbevisende argumenter i flere århundrede.

Bygningskobberets udseende forandres over tid gennem den naturlige forvitring og ændring af patina, Der lige som zinkens patina beskytter materialet mod yderlig korrosion. Derigennem går den oprindelige rødlige kobberglans over i en række af brune farvetoner, før overfladen under bestemte miljømæssige påvirkninger får sin karakteristiske irgrønne fremtoning. Denne patinering kan i dag opnås gennem en kemisk proces, så man i dag kan levere kobber der allerede har fået sin helt specielle brune eller irgrønne fremtoning.

 

Cu

Hvorfor NG ZINK gavlbeklædning

Professionel montage
En professionel rådgivning og montage giver et professionelt resultat med garanti. Derfor sælges og monteres NG ZINK gavlbeklædninger kun af professionelle fagfolk.

Livslang holdbarhed
Zink og kobber gavlbeklædninger fra NG ZINK har under normale forhold en holdbarhed på op til 100 år.

100 % genanvendelig
Zink og kobber er 100% genanvendelig, og derfor set fra et miljømæssigt synspunkt en optimal løsning.

Vedligeholdelsesfrie
Zink og kobber gavlbeklædninger fra NG ZINK er vedligeholdelsesfrie.

Billigst i længden
NG Pro Zink og kobber gavlbeklædninger er set i forhold til holdbarhed og brugstid klart den billigste løsning.

Markeds bedste garanti
NG ZINK tilbyder markeds bedste garanti på gavlbeklædninger i zink og kobber.

Dokumenteret kvalitet
NG Pro gavlbeklædninger er dansk produceret af materialer af den højeste kvalitet som løbende testes af uafhængige institutter.