Lækre kvalitetsmaterialer med spændende kontrastvirkninger

På en fantastisk beliggenhed, ikke langt fra Rotterdam, finder du et moderne, rustikt, energi-neutralt hjem, der består af to identiske hovedstrukturer med skarpe designmæssige kontraster: en tagkonstruktion i zink og et stråtag. Stråtaget i kombination med vores leverandørs (NedZinks) forpatinerede zinkmateriale tilfører villaen flotte håndværksdetaljer og spændende kontrastvirkninger. De ekstreme længdebaner gør zinktagets look endnu mere unikt og markant.

Tidløst design, der matcher vores nutid og fremtid

Arkitekt Krijn Ratsma fra firmaet Casa Ratsma har formået at integrere villaen i dens rustikke omgivelser. Det grundlæggende princip i designet er at skabe affinitet med den tilstødende historiske bondegård. Materialekontrasten er bevidst søgt fremhævet ved at fortolke klientens ønsker og beskrivelse – "nutidig og moderne, elegant og samtidig varmt".

Under stråtaget er de ydre vægge konstrueret af "blødt" murværk, bestående af lange mursten (54 cm i længden), mens de ydre vægge under zinktaget er konstrueret af traditionelle træpaneler. Det skaber et stærkt sammenhængende design med genkendelige former: et hjem, der matcher vores nutid og fremtid.

Tekniske udfordringer og løsninger

Den forpatinerede zink har en smuk, mat glansgrad, hvilket giver bygningen det ønskede elegante udseende. På grund af tagets betydelige størrelse valgte man et klik-listesystem i stedet for et stående falssystem (hvilket generelt har finere detaljer). Ønsket om at fremstille og montere tagbanerne i en enkelt længde viste sig også at være en teknisk udfordring, da et klik-listesystem normalt er begrænset til en længde på seks meter. En ny metode blev udviklet for at fremstille baner i større længder. Alle ingeniørarbejder blev også udført ved at tage en større ekspansionskoefficient og et andet installationsmønster i betragtning. Baner lavet af 1,00 millimeter tyk forpatineret zink med en længde på 10 meter blev samlet i dele på værkstedet af et enkelt stykke. Kapslen blev også fremstillet på denne måde.

 

Raffineret look med smart elegance

Det elegante, kontinuerlige, brede klik-listesystem blender perfekt ind med den 100 m2 store aluminiumsfacade på bagsiden af bygningen. Den håndværksmæssigt krævende løsning giver tagsystemet et raffineret look med enkel stil, men det virker samtidig ikke alt for industrielt. Detaljeringen er mindre stiv end for eksempel med et ståltag, hvor alle detaljer er ens. Zinktaget ser mere indbydende ud og er også mere i overensstemmelse med det samlede billede. Desuden er forpatineret zink utroligt holdbar.

De tilfredse kunder

De yderst tilfredse kunder om deres nyt tag: "Først var vi bekymrede for, at vi skulle komme til at høre mere støj fra zinktaget, når der er kraftige regnskyl. Trods alt sover vi lige under taget. Men vores erfaring er, at det slet ikke er tilfældet, og vi er meget tilfredse med vores forpatinerede zinktag."