Bygningsprofiler

zink inddækning - vindskede og sternbeklædning

Bygningsprofiler og inddækninger

NG ZINK har Danmarks største udvalg af zinkinddækning samt en bred vifte af profiler i både zink, kobber og aluminium. Vores bygningsprofiler kan anvendes til alle typer og former for boliger, hvor lækre kvalitetsmaterialer prioriteres højt.

Bygningsprofiler i zink, kobber og aluminium findes på rigtig mange nye boliger i form af:

  • Vindskeder
  • Sålbænk
  • Sternbeklædning
  • m.m.

Der er et utal af designmuligheder i den moderne arkitektur, men NG PRO-profiler kan anvendes til alle typer og former for boliger, hvor lækre kvalitetsmaterialer prioriteres højt.

Se muligheder
vindskeder og sternbeklædning

Vindskeder og sternbeklædning

Vindskede og sternbeklædning er nogle af de mest synlige bygningsprofiler på huset, da de har en placering øverst på bygningen. Funkishustyper (huse med flade tage) er fx blevet meget udbredte og er den ny favorit blandt nye husejere. Disse hustyper anvender typisk vindskeder (og i de fleste tilfælde også sternbeklædning) på den øverste del af facaden/væggene i enten zink, kobber eller aluminium, hvilket giver et stilfuldt præg og en defineret kontur til murværket. Zink- og aluminiums-sternbeklædning fås i forskellige farver, som giver mulighed for unikke designløsninger.

Vindskeder og sternbeklædning udgør også en vigtig del af de klassiske hustyper (fx huse med saddeltag). Mange gamle huse har stadig vindskede lavet af træ, men flere og flere anvender vindskede lavet af zink pga. zinkens fremragende vejrbestandighed. En ødelagt vindskede kan lede til store problemer i husets tagkonstruktion og kan føre til råd og svamp på loftet. Vindskeder lavet af zink, kobber eller aluminium har væsentlig længere levetid end fx vindskeder af træ, og de er meget velegnet til danske byggerier på grund af deres evne til at forblive smukke, holdbare og velfungerende i fugtige og regnfulde vejrforhold.

Se muligheder
sålbænk

Murkrone/kapsel og sålbænk

Murkrone og kapsel udgør den øverste del af afslutningen på en mur, mens sålbænk er en inddækning, der skal lede vand væk fra samlingen mellem vindue og facade. En sålbænk og murkrone/kapsel, som er i dårlig kvalitet eller monteret på forkerte måder, kan lede til fugtophobning i murværket. Men sålbænk og murkrone i god kvalitet holder mange årtier og skal ikke skiftes så ofte som andre dele af huset, såsom vinduer. Udover deres vigtige funktionelle rolle udgør de også et smukt element af designet. (NB: Forskellen mellem murkrone og kapsel er kun størrelsen.)

Se muligheder
skotrende

Tagfod, skotrende og taghætte

Andre vigtige bygningsprofiler inkluderer fx tagfod, skotrende og taghætte, som er typisk anvendt på huse med mere traditionelt look, såsom huse med saddeltag. Det udgør en del af regnafvandings- og tagsystemet. Hvis man monterer zinktagrender, anbefales det også at anvende tagfod og skotrender i zink for et ensartet udseende. Zink- og kobberskotrender og tagfod slår andre materialer på mange punkter, især ift. vejrbestandighed. Da skotrender er det sted på tagoverfladen, hvor tagrender løber sammen, er det vigtigt at vælge det materiale med den længst mulige holdbarhed. Montagen af skotrende involverer typisk håndværkere fra forskellige fagområder, fordi der er forskellige andre materialer involveret i montagen samtidigt. Typisk er det skotrenden, hvor der sker utætheder i tagoverfladen, og derfor er det afgørende, at både materiale og montage er af den højeste kvalitet.

Mens tagfod og taghætte har en skjult position, og de nærmest ikke er synlige, udgør skotrender en relativ synlig del af tagstrukturen.


Taghættens vigtigste rolle er at sikre ventilationen i bygningen. En taghætte i god kvalitet er en betingelse for et sundt tag, der er udluftet og ventileret.

Se muligheder
andre zink og aluminium inddækninger

Andre bygningsprofiler

Kapsel, løskanter og pladesamler er afdækninger, som udgør nogle af de andre vigtige bygningsprofiler i tagsystemet. De er også med til at sikre et tæt og velfungerende tag og leder vand væk fra taget og facaden.

Se muligheder

Opmål dine projekter, og få et uforpligtende tilbud på bygningsprofiler i zink, kobber eller aluminium

Opmål
blank zink inddækning

Blank zink

Zink er i sin naturlige form blank, men vil i kontakt med ilt og vand med tiden gennemgå en patinering og få sin velkendte naturlige matgrå overflade. Patinering beskytter materialet mod korrosion.

Se muligheder
forpatineret zink inddækning

Forpatineret Zink

Forpatineret zink er det moderne optiske alternativ til blank zink uden at man må give køb på dets fordele mht. materialekvalitet og anvendelighed. Hvis man lige fra begyndelsen ønsker en bemærkelsesværdig optik gennem en regelmæssigt patineret zinkoverflade, anbefales anvendelse af forpatineret zink. Den silkeblanke, titangrå overflade fremkommer ved en kemisk overfladebehandling på fabrikkens eget, ultramoderne patineringsanlæg.

Se muligheder
sort zink inddækning

Sort zink

Vores sort zink er en ekstra, forpatineret overfladevariation i anthrazit-sort optik. Den regelmæssige, næsten sorte overflade fremkommer ved en kemisk overfladebehandling på fabrikkens eget yderst moderne patineringsanlæg i tilslutning til valseprocessen for det valsblanke zink. Lige fra færdiggørelsen opnår moderne, usædvanlige byggerier det ønskede unikke udseende.

Se muligheder
kobber inddækning

Kobber

De væsentligste grunde til at anvendelsen af kobber har været populær i flere århundrede, er de gode forarbejdningsmuligheder og den æstetisk tiltalende overflade. En bygnings udseende vil forandres over tid, gennem den naturlig forvitring og ændring af patina (beskyttelseslag). Derigennem går den oprindelige, rødlige kobberglans over i en række af brune farvetoner, før overfladen efterhånden, under bestemte miljøpåvirkninger, får sin karakteristiske grønne fremtoning. Kvalitet, lang levetid og æstetik har været overbevisende argumenter i flere århundrede.

Se muligheder
aluminium inddækning

Aluminium

Aluminium produkter har også lang levetid, er 100% genanvendelige og er korrosionbestandige - ligesom zink og kobber. Vores facadebeklædninger fås i mange forskellige nuancer.

Se muligheder