Projekt i fokus: Station Square, Hermanus, Sydafrika

En kreativ udnyttelse af forpatineret zink (vores leverandørs NedZinkNOVA) – inspiration fra et sydafrikansk byggeprojekt.

Andrew Greefs designfilosofi: ”Enkelte, stilrene linjer, eksklusiv kvalitet, passende brug af materialer, let flow og funktionalitet definerer vores arbejde.”

Stationspladsbygningen ligger i hjertet af Hermanus, en kystby sydøst for Cape Town, i Sydafrikas Western Cape-provins. Byen er kendt som en hvalsafari-destination og er bygget langs en spektakulær kystlinje. Bygningen, der oprindeligt blev færdiggjort i 2012, har huset eksklusive butikker, men ejeren designede, sammen med arkitektfirmaet Andrew Greef Arkitekter (den originale arkitekt for bygningen), to luksus-penthouselejligheder på toppen af bygningen for at udnytte højden og bygningens placering og skabe en betagende panoramaudsigt over havet og bjergene.

Zinktag: En række praktiske og æstetiske overvejelser

Bygningen ligger under 100 meter fra havet og har fire etager. Derfor var holdbarhed og let vedligeholdelse vigtige faktorer for valg af tagbeklædning. Vores leverandørs NedZink NOVA (forpatineret zink) var et indlysende valg, da materialet er yderst holdbart, og modsat stål ældes zink smukt. De ekstreme vindforhold og lavhældningstaget krævede noget helt vandtæt. Derfor blev det stående fals-system valgt, hvilket er en fantastisk løsning fra en praktisk synsvinkel for dette projekt. Med sine rene, enkelte linjer matcher dette system også penthouselejlighedernes eksklusivitet.

Zinkfacade: Klassisk penthouse-look

Facaden på de stilfulde penthouselejligheder er beklædt med NedZink NOVA Lozenge-systemet, der giver facaden et klassisk penthouse-udseende, men alligevel skaber det et moderne udtryk. Det dristige design er helt unikt for området og er bestemt iøjnefaldende. Lozenge-facadesystemet og stående fals-systemet skaber en harmonisk kontrast af lodrette og diagonale linjer, hvilket giver en fantastisk udvendig æstetik og funktionalitet samt udstråler en imponerende kvalitet. Tagdækningsentreprenør 'Naturally Slate' i Cape Town var ansvarlig for at montere facade- og tagbeklædningen. 

Tony Sandell Roof Windows, der var ansvarlig for at montere vinduerne i den lodrette facade, valgte NedZinks bygningsprofiler i stedet for deres traditionelle aluminiumsløsninger for at matche facaden og skabe et harmonisk udvendigt look.

 

Lokation: Hermanus, Western Cape, Sydafrika
Projekt: Station Square 
Materiale: NedZink NOVA (vores leverandørs forpatinerede zink)
System: Stående fals-system (tag) og Lozenge-system (facade)
Arkitekt: Andrew Greeff Architects
Entreprenør: Kad Construction
NedZinks repræsentant i Sydafrika: 'Naturally Slate' Cape Town

 

Vil du også gerne skabe unikke og elegante byggeløsninger i forpatineret zink? Så tøv ikke med at kontakte os for rådgivning vedr. løsnings- og support-muligheder.