Valg af tagrender: Et totaløkonomisk perspektiv

Tagrender er en nødvendighed for at beskytte huset og husets fundament mod vandskade. Selvom de har en afgørende funktion, bruger de fleste boligejere ikke ret meget tid på at kigge på forskellige materialer, løsninger og deres egenskaber. Mange vælger den billigste løsning på markedet, eller hvad deres håndværker har på tilbud. Men den billigste løsning er ikke altid den mest økonomiske løsning på langt sigt. I denne artikel få du en kort oversigt over forskellige aspekter, du skal kigge på for at træffe et økonomisk fornuftigt valg.

Materiale-/produktomkostninger

Prisen på forskellige tagrendeløsninger er meget forskellig, afhængigt af producenten og materialet. Zinktagrender kan f.eks. være 20% dyrere end stål- eller plasttagrender. Men en stor del af de ”billige” tagrender, som man finder på markedet, holder typisk kun 15-20 år, modsat zinktagrender, der holder i op til 70 år. Hvis man køber en løsning, der skal udskiftes hvert 15.-20. år, er det faktisk slet ikke en billig løsning. Det er mere fornuftigt fra et økonomisk perspektiv at betale 20% ekstra og få en løsning, der holder fire gange længere.

Montageomkostninger

Uanset om man får monteret stål-, zink- eller plasttagrender, koster det penge at hyre en professionel håndværker til opgaven. Vælger man en tagrendeløsning, der holder i mange år, sparer man også masser af penge til montageomkostninger i fremtiden.

Videresalgspris og skrotpris efter endt levetid

Der er rigtig stor forskel på, hvad man kan få for en brugt tagrende/gammelt skrot. Gamle zinktagrender har faktisk en overraskende høj værdi. Både videresalgsprisen og skrotprisen for zink er betydeligt højere end for andre løsninger, hvilket skyldes materialets høje renhedsgrad og den høje efterspørgsel på zink. Det estimeres, at skrotprisen for zink udgør omkring 60-70% af prisen for finzink.

 

Ønsker du at få en holdbar og æstetisk løsning med livstidsgaranti, anbefaler vi, at du kigger på vores NG PRO-tagrendeløsninger i zink. Find ud af, hvorfor vores zinkløsninger også er det helt rigtige valg til dit byggeprojekt

Tjek vores referencebilleder, og bliv inspireret.