Facadebeklædning i zink, kobber og aluminium

Blindfals - facade i blank zink

Blindfals

De rektangulære blindfalse plader tilbyder en elegant beklædningsløsning til både store og mindre facadeoverflader. Samlingerne tilføjer overfladen et lækkert design, hvilket kombinerer perfekt både med mursten og betonvægge. Systemet bruger blindfals (en slags samleprofil) på alle fire sider og kan monteres enten vandret eller lodret. De præfabrikerede plader monteres med skjult fastgørelse.

Mønstret af blindfals facadesystemer fremhæver et rent og stilfuldt udtryk. Derfor kan blindfals være et godt valg, hvis man ønsker sig et rent udtryk med rektangelmønstre på overfladen og skjulte fastgørelseselementer. Udover store facadeområder er blindfals også den foretrukne (og ofte den eneste) designoption for beklædning af gavle, stern og kviste. Nogle fordele ved blindfals:

 • lodret eller vandret installationsmulighed
 • skjulte fastgørelser
 • flotte samlingsdetaljer
 • kan bruges både til renovation og nybyggeri

stikfals - facade i forpatineret zink

Stikfals

Stikfals systemet er velegnet til store facadeoverflader og kan monteres både lodret og vandret.  Præfabrikerede stikfals profiler fås i forskellige størrelser, men typisk er længden mellem 1 og 3 meter.

Et facadesystem i stikfals giver huset helt nye linjer og udtryk. Mønstret er mere intensivt end en blindfals stil, og samlingerne er tættere, hvilket giver overfladen mere dynamik. Dette system giver den største fleksibilitet med hensyn til designmuligheder. Man kan nemlig regulere fugebredden og på den måde styre, hvor ensartet overfladen bliver. Anvend smalle fugebredder for et ensartet look, og øg fugebredden for at skabe markante linjer på overfladen.

Fordele:

 • Elegante lineære profiler
 • Skjult fastgørelse
 • Forskellige muligheder for fugebredde
 • Vandret eller lodret installationsmulighed
 • Kan monteres hurtigt med præfabrikerede elementer
 • Kan bruges både til renovation og nybyggeri

stående fals - facade og tag i sort zink

Stående fals

Det stående false system giver et flot udtryk til huset og er også det mest udbredte design for zinktage. Designet giver mulighed for at skabe kontinuitet mellem tag og facade og blande dem som en. Som navnet "stående false" indebærer, består systemet af false. Dette design monteres hurtigt og til en rimelig pris, hvilket skyldes, at profilerne er monteringsklare og fås i store dimensioner, hvilket betyder, at de dækker et stort område.

Tilføj et moderne udtryk til huset med stående fals facadesystemer! Stående fals facadesystemer giver et eksklusivt og stilrent udseende til alle bygninger. Stående fals facadesystemer fås i zink, kobber og aluminium. Du kan vælge mellem vandrette og lodrette stående fals facader.

Fordele:

 • Skjult fastgørelse
 • Kan bruges til tagløsninger, hvilket betyder, at man kan skabe kontinuitet mellem tag og facade
 • Kan også anvendes til kvistløsninger (fx cirkelkviste anvender typisk dette design)
 • Alsidig og mange flotte detaljer
 • Vandret eller lodret monteringsmulighed
 • Kan bruges til både renovering og nybyggeri

klink - facade i forpatineret zink

Klink

Systemet ligner stikfals facaden og består af de samme elementer. De overlappende paneler er leveret efter individuel mål, installeret vandret og fås i forskellige længder (typisk 1-2-3 m).

Klink design er på samme tid klassiske, udtryksfulde og moderne. Den ru struktur af klink facadesystemer og spil af lys og skygge på overfladen giver et unikt udtryk til huset.

Fordele:

 • dekorativ
 • omkostningseffektiv
 • skjult fastgørelse
 • klassisk og stilfuldt design
 • nem montering

Materialevalg

gavl i blank zink

Blank zink

Zink er i sin naturlige form blank, men vil i kontakt med ilt og vand med tiden gennemgå en patinering og få sin velkendte naturlige matgrå overflade. Patinering beskytter materialet mod korrosion.

Inspiration: Facadeløsninger i blank zink

gavl i sort zink

Antracit sort zink

En special patinering som giver zink en antracit sort optik. Den naturlige patinering af materialet fortsætter og materialet får med tiden en lysere antracit / grå optik.

Inspiration: Facadeløsninger i sort zink

gavl i forpatineret zink

Forpatineret zink

Zink som inden opsætningen har gennemgået en kemisk fremskyndelse af patineringsprocessen og derfor allerede har fået sin flotte naturlige matgrå overflade.

Inspiration: Facadeløsninger i forpatineret zink

gavl i kobber

Kobber

Bygningskobberets udseende forandres over tid gennem den naturlige forvitring og ændring af patina. Derigennem går den oprindelige rødlige kobberglans over i en række af brune farvetoner, før overfladen under bestemte miljømæssige påvirkninger får sin karakteristiske irgrønne fremtoning.

Inspiration: Facadeløsninger i kobber

gavl i aluminium

Aluminium

Aluminium produkter har også lang levetid, er 100% genanvendelige og er korrosionbestandige - ligesom zink og kobber. Vores blank aluminium - modsat andre aluminiumstyper - er fremstillet præcist til tag og facadeløsninger. NG Zinks facadealuminium er betydeligt mere ensartet end en almindelig søvandsbestandig aluminium, hvilket betyder et elegant og eksklusivt udseende i mange årtier.

gavl i aluminium (3D)

Prælakeret aluminium

Vestis K2-aluminium er en type prælakeret aluminium, som giver huset et eksklusivt udtryk samtidig med en høj beskyttelse mod ridser, buler eller flimmer i overfladen. Materialet fås også i 3D overflader. Vestis aluminium har forbedret modstand mod korrosion, lave temperaturer, aldring, UV stråler og barske marine-miljøer.

Inspiration: Facadeløsninger i prælakeret aluminium

 

Download vores katalog

Og læs alt om hvordan du får en facadeløsning med livslang holdbarhed.

 

Se kataloget