Tagrender i zink og kobber

halvrunde kobber tagrender

Halvrunde tagrender

Den velkendte halvrunde tagrende. Fås i størrelser fra 8”-16”. Den mest anvendte dimension til almindelig parcelhus byggeri er en 11”, som har en bredde på 125 mm. En 11” zinktagrende fra NG ZINK A/S er dog dybere end en sammenlignelig 125 mm stål- eller plasttagrende, hvorfor den har en væsentlig højere afvandings kapacitet, hvilket med fremtidige vejrforhold for øje, giver mulighed for at få en tagrende, der både passer i udseende og kapacitetsmæssigt til huset. Halvrunde tagrender leveres med runde nedløbsrør i dimensioner fra ø60 til ø100.

arkitekt tagrender i blank zink

Kvartrunde / arkitekt tagrender

Den arkitektonisk flotte kvartrunde tagrende, også kendt som arkitekt tagrenden, produceres udelukkende til det danske marked, og fås i flere dimensioner. Den mest anvendte er en 333, som har en bredde på 125 mm. Denne har dog en større afvanding end en 11” halvrund tagrende grundet den anderledes udformning, hvorfor den er et ideelt valg til huse med stort afvandings behov, eller blot på grund af sin flotte udseende og form. Den kvartrunde tagrende leveres lige som den halvrunde også med runde nedløbsrør.

firkantede tagrender i sort zink

Firkantede tagrender

Firkantede tagrender bliver mere og mere udbredte, og passer flot til tidens nye minimalistiske byggeri. Den mest benyttede størrelse er 333, som har en bredde på 125 mm. Den har som den kvartrunde arkitekt tagrende en højere afvandingskapacitet. Den firkantede tagrende kan leveres både med firkantede såvel som runde nedløbsrør.

Materialevalg

tagrendesystem i blank zink

Blank zink

Zink er i sin naturlige form blank, men vil i kontakt med ilt og vand med tiden gennemgå en patinering og få sin velkendte naturlige matgrå overflade. Patineringen beskytter modsat rust materialet mod korrosion.

tagrendesystem i sort zink

Antracit sort zink

En special patinering som giver zink en antracit sort optik. Den naturlige patinering af materialet fortsætter og materialet får med tiden en lysere antracit / grå optik.

tagrendesystem i forpatineret zink

Forpatineret zink

Zink som inden opsætningen har gennemgået en kemisk fremskyndelse af patineringsprocessen og derfor allerede har fået sin flotte naturlige matgrå overflade. Patineringen af materialet fortsætter efter opsætningen, og udseendet af materialet vil løbende ændres.

kobbertagrender

Kobber

Kobberets udseende forandres over tid gennem den naturlige forvitring og ændring af patina, Derigennem går den oprindelige rødlige kobberglans over i en række af brune farvetoner, før overfladen under bestemte miljømæssige påvirkninger får sin karakteristiske irgrønne fremtoning

 

Download vores tagrende katalog

Og læs alt om hvordan du får tagrender med livslang holdbarhed.

 

Se kataloget